ChatGPT and relocation assistance

Chat GPT en relocation services

In de afgelopen weken heb ik onderzoek gedaan naar ChatGPT en relocation services. Ik stelde vragen en kreeg antwoorden. Sommige van die antwoorden waren zoals wij ze ook zouden geven, maar veel van hen gaven onvolledige en/of onjuiste informatie.

Voordelen van ChatGPT

Het belangrijkste voordeel van ChatGPT is dat je een vraag kunt stellen en een heel snelle een reactie ontvangt. Je kunt teksten vertalen zonder te hoeven wachten. De antwoorden worden duidelijk gepresenteerd, met gebruik van opsommingen, waardoor de reacties behoorlijk overtuigend zijn.

Nadelen van ChatGPT en relocation services

Hierboven staan een paar duidelijke voordelen van ChatGPT. Er zijn echter ook duidelijke nadelen. Veel van de antwoorden die ik kreeg op mijn vragen waren heel duidelijk en werden gepresenteerd als ‘de waarheid’. Mijn vragen gingen bijvoorbeeld over immigratieprocedures, de 30%-regeling, het omwisselen van een rijbewijs en de huizenmarkt. Echter, uit mijn ervaring weet ik dat veel van de verstrekte informatie onvolledig en/of onjuist is. Als het gaat om complexe situaties zoals een relocation is, kan ChatGPT naar mijn overtuiging niet de plaats innemen van mensen. Elke verhuizing is anders en soms is persoonlijk advies nodig.

Hetzelfde geldt voor de management of expectations. In een relocation proces is het belangrijk om je te realiseren dat alles met elkaar te maken heeft en op elkaar moet worden afgestemd. Om een paar voorbeelden te noemen: de meeste van onze klanten moeten zich registreren in Nederland. Wat als ze nog geen permanent adres hebben? En wat te doen als ze in hun permanente woning trekken? Hoe vinden ze deze nieuwe woning? Welke ziektekostenverzekering past het beste bij de situatie van de individuele klant? Hoe werkt het medische systeem in Nederland en waar moet je naartoe in geval van medische problemen?

Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal baat zullen hebben bij tools zoals ChatGPT, maar we moeten voorzichtig blijven. Is ChatGPT betrouwbaar? Nee, op zijn minst nu nog niet. Laten we zien hoe het zich in de toekomst ontwikkelt en gebruik maken van het potentieel ervan, zeker als het gaat om het verstrekken van basisinformatie. We houden onszelf en u op de hoogte!

Meer informatie

Wilt u verder spreken over ChatGPT en relocation services? Of wilt u meer informatie over hoe Anywr Netherlands ervoor zorgt dat de informatie die we aan uw werknemers aanbieden actueel is? Neem dan gerust contact met ons op bij vragen. info.nl@anywr-group.com.

Scroll naar boven